U bevindt zich hier: HomePresentatiesPresentatiesSULAWESI EN PAPUA BARAT

SULAWESI EN PAPUA BARAT

De fotopresentatie gaat met name over het westelijke deel van Nieuw Guinea: Papua Barat.
Vooraf brengen we een bezoek aan het noorden van Sulawesi met de prachtige onderwaterwereld van het Bunaken National Park.
Ten noordoosten van de stad Manado ligt het Tangkoko Natuurreservaat, een mooi stuk regenwoud rond een vulkaan met een aantal zeer interessante en, vaak endemische diersoorten.
 
_DSC8860.jpg
Zwarte Makaak, Tangkoko NR, Sulawesi

Het westelijk deel van Papua Barat, de zgn. Vogelkop is nog steeds een grotendeels ongerept gebied. 
Net ten westen van het uiterste westpuntje van Nieuw Guinea ligt de Raja Ampat Archipel, een verzameling paradijselijke eilanden, bestaande uit karstgesteente en  tropisch regenwoud.
De dun bevolkte eilanden zijn ware natuurparadijsjes, echter, haar grootste vermaardheid dankt de archipel aan haar onderwaterwereld. Nergens ter wereld komen zoveel soorten voor aan koraal, vissen, sponzen, naaktslakken en andere zee-organismen.

Vervolgens krijgt u beelden te zien van de oerwouden van het binnenland van de Vogelkop, zowel van het laagland als van de bergen.
We bezochten als eerste toeristen uit het westen, het laagland regenwoud, met en o.l.v. enkele Papua's, die het bos op hun duimpje kennen; het zijn namelijk jagers.
Charles Roring, die een lokaal ecobureau heeft probeert deze mensen om te turnen tot gidsen om op deze wijze zowel de natuur beter te beschermen als ook de lokale bevolking te laten mee verdienen aan kleinschalig toerisme.

Tot slot hebben we het Arfakgebergte bezocht, een magische plek in dit deel van de wereld. Hier is het mogelijk om, ' s ochtends heel vroeg, met een lokale Papuagids het bos in te gaan op zoek naar de baltsplaatsen van enkele soorten Paradijsvogels.
Sir David Attenborough was ons in de jaren 90 al voor gegaan. We beleefden hier de " Grootste Vogelshow"  ter wereld.....
 

kopie van  dsc1458
Western Parotia (Bird of Paradise)