U bevindt zich hier: HomePresentatiesPresentatiesPapegaaiduikers en Poolvossen

Papegaaiduikers en Poolvossen

 

                         

"PAPEGAAIDUIKERS EN POOLVOSSEN" (IJSLAND)  DIGITAAL


IJsland is ontegenzeglijk één van de meest interessante landen van Europa, zo niet van de wereld.

Geologisch gezien is het nog erg jong, onder invloed van de vele vulkanische verschijnselen die er voorkomen. Het zijn deze verschijnselen én het feit dat dit land middenin het Noord-Atlantische gebied ligt, net onder de poolcirkel, die zorgen voor het aparte, fotogenieke licht en de dikwijls surrealistische landschappen.

papegaaiduiker bij presentatie poolvossen en papegaaiduikers.jpg

Tijdens deze lezing zal dit gegeven ruimschoots naar voren worden gebracht.

Hier komt bij een rijke flora (ruim 500 soorten hogere planten) en een unieke (avi-) fauna. T.a.v. de dieren die er voorkomen, zult u tijdens deze serie beelden van Poolvossen te zien krijgen(dit is het enige autochtone landzoogdier dat IJsland rijk is, andere zoogdieren, zoals Rendieren zijn ingevoerd). Aangezien vogels bijna overal op IJsland dominant aanwezig zijn, niet zozeer in vele soorten maar vooral in grote aantallen, kunt u er op rekenen dat een flink aantal van de meest aansprekende soorten, zoals: Papegaaiduiker, Giervalk, Noordse Stern en Roodkeelduiker de revue zullen passeren.

Een aantal gebieden die aan bod komen: Snaefellsnes, Westfjorden met de Látrabjarg en Hornstrandir, in het noordoosten het beroemde Myvatn met zijn pseudokraters en vele soorten eenden, het ijsbergmeer Jökullsárlon in het zuidoosten, Vik met zijn vogelrotsen en het kleurrijke landschap van Landmannalaugur.