U bevindt zich hier: HomePresentatiesPresentatiesDe natuur van Namibie

De natuur van Namibie

DE NATUUR VAN NAMIBIË (digitaal)Namibië, in het zuidwesten van Afrika is, wat natuurschoon betreft, één van de mooiste landen van dit continent. Ondanks, of wellicht dankzij, het feit dat het één van de droogste landen is, zijn met name de woestijnlandschappen van een grote schoonheid.

dsc 8478De Namib
, geologisch gezien één van de oudste woestijnen ter wereld kent gebieden met hoge oranje zandduinen(zoals bij Sossusvlei, een paradijs voor natuurfotografen). Ook vinden we in dit woestijngebied afgesleten bergen, zoals in het Naukluft gebied) De dieren die in deze woestijn leven, zoals o.m. de Springbok en de Oryx zijn uitstekend toegerust om onder deze barre omstandigheden te overleven. Langs de desolate Skeletoncoast vinden we een enorme kolonie Kaapse Pelsrobben. Wat meer het binnenland in brengen prachtige rotsformaties, soms met oude rotstekeningen van het San-volk (Bosjesmannen) menig toerist in vervoering. In het noorden bevindt zich het meest bekende Nationale Park van Namibië: Etosha.

Dit is een droog gebied met enorme zoutpannen en veel groot wild. Bijzonderheid is de relatief goede dichtheid aan Zwarte Neushoorns, een soort die na de jaren '70 van de vorige eeuw enorm in elkaar is geklapt en nog steeds een uitermate bedreigde diersoort is. De vogelwereld is, met ruim 500 soorten, erg gevarieerd voor een land dat voor het grootste deel uit woestijnen en andere droge gebieden bestaat.