U bevindt zich hier: HomePresentatiesPresentatiesOngerept Botswana

Ongerept Botswana

ONGEREPT BOTSWANA DIGITAAL


Dit land in Zuidelijk Afrika heeft voor de échte natuurliefhebber veel te bieden. Het wordt nog niet zo overlopen met toeristen als bv. in sommige natuurgebieden van Kenia het geval is. Een groot deel van het land is nog echt "Bush". De dichtheid aan Olifanten is nergens groter dan in dit droge land.

ONGEREPT BOTSWANA-500.jpg

De lezingen, zowel digitaal als analoog (dia's) spelen zich af in het noordwesten van het land. Hier bevinden zich een aantal van 's werelds meest fascinerende en grote natuurgebieden, zoals: de legendarische Okavango Delta, één van de grootste wetlands ter wereld. Het lijkt een wonder dat in een aride land als Botswana, juist in de droge tijd, de Delta haar hoogste waterstand kent. Dit fantastische gebied is door mij meerdere malen bezocht, altijd per boomstamkano, ook wel ‘mokoro' geheten. Vlak boven het wateroppervlak genieten van alleen maar natuurlijke geluiden, de overdaad aan watervogels, velden met prachtige waterlelies, opkijkend tegen Olifanten, die op eilanden om je heen staan en oppassend voor de altijd aanwezige Nijlpaarden.

Een ander groot natuurgebied, dat grenst aan de Okavango, is het onmetelijke Chobe National Park.

Dit gebied kent een ongelooflijke dichtheid aan Olifanten. We zien bij Savuti een grote groep Leeuwen, die zich hebben gespecialiseerd in het doden van o.m. Olifanten! Andere roofdieren die de revue passeren zijn de sterk bedreigde Afrikaanse Wilde Hond en het Luipaard. In het noorden van dit gebied stroomt de Chobe rivier (grensrivier tussen Namibië en Botswana) . Een geweldig gebied voor vele soorten vogels.