U bevindt zich hier: HomeNewsblogSINGAPORE

SINGAPORE

Zaterdag 19 juli> onze reis naar Indonesië begint. Via Frankfurt vliegen we eerst naar Singapore: de stadstaat waar diverse Aziatische invloeden samenkomen.

 DSC2240

 

de plek waar de Singapore River in de baai stroomt met "Singapore skyline at night"

 Van Frankfurt naar Singapore is het 12 uur vliegen. We vliegen met een Airbus A380-800, een enorm vliegtuig (zie foto)

 DSC1939

 

Airbus A380-800 op het vliegveld van Frankfurt

In Singapore is het 6 uur later dan in Nederland, om 16.30 uur plaatselijke tijd landen we en, het is er net zo tropisch warm als in Nederland, toen we daar vertrokken. Met het fantastische openbaar vervoer (in dit geval het MRT treintransport) gaan we met vliegende vaart van het vliegveld naar de wijk Little India. Met een taxi het laatste stukje naar het Perak Hotel, want het is bloedheet. s' Avonds een wandeling in de wijk, die afgeladen is met mensen op straat. Veel Indiërs gaan naar de diverse Hindoe tempels in deze wijk.

 DSC1967

 

één van de Hindoe tempels in Little India

 DSC1956

ornament van een Hindoe Tempel

De wijk ademt de Oosterse sfeer die zo kenmerkend is voor de Hindoe cultuur van India; los van de tempels zijn er overal kleine winkeltjes waar van alles en nog wat wordt verkocht, o.a. veel levensmiddelen. De heerlijke geur van de verschillende kruiden komt je tegemoet.

De volgende ochtend gaan we met de MRT en een stukje met de stadsbus naar het Jurong Bird Park, de grootste dierentuin, alleen voor vogels, in heel Azië. Omdat er veel schitterende bomen en struiken staan vliegt er ook nog aardig wat in het wild rond. Een vogel die je in heel Singapore kunt zien is de Javaanse Myna.

 DSC2000

 

Het Jurong Birdpark ziet er fantastisch uit, met diverse shows maar waar we het meest in waren geinteresseerd zijn de Paradijsvogels. Dit park heeft er namelijk enkele in hun collectie, waaronder de Lesser Bird of Paradise, die we 3 jaar geleden in Nieuw Guinea hebben gezien en straks over ruim een week daar weer hopen te zien.

 DSC2097

 

mannetje Lesser Bird of Paradise

In de avonduren, het is om 7 uur wel flink donker wandelen we door de binnenstad naar de beroemde Singapore Flyer, het grootste reuzenrad ter wereld (165 meter hoog), die schitterend verlicht, aan de haven staat. Vanuit een van de cabines aan dit rad heb je een meer dan fantastisch 360 graden uitzicht op de imposante skyline van Singapore.

 DSC2195

 

Nachtelijke skyline van het marine gedeelte van de stad

Dinsdag een hele dag door de stad gewandeld, waarvan een groot deel langs de haven en dan nu in daglicht natuurlijk. Wat een onvoorstelbare gave architectuur, met name rond het water van de haven. Het gebouw wat er boven uit springt is het Sands Sky Park Hotel, dat bestaat uit 2500+ kamers, verdeeld over 3 gelijke wolkenkrabbers, waarop een soort schip is gebouwd, met o.a. een zwembad op 200 meter hoogte, van waaruit je een ongelooflijk uitzicht hebt op de stad en de omgeving. Minimum prijs per kamer: minimaal 400 euro, maar ... allemaal uitverkocht!

 DSC2310

(wordt vervolgd)